02191009292

مهم‌ترین اصطلاحات هتل کدام است؟

دانستنی های سفر 03 دی ، 1403 7 دقیقه

مهم‌ترین اصطلاحات هتل کدام است؟

تصور کنید وارد یک هتل می‌شوید؛ جایی که هر گوشه‌ی آن داستانی از راحتی و خدمات‌رسانی بی‌نظیر را روایت می‌کند. در هر هتلی، واژه‌ها و اصطلاحاتی وجود دارد که ممکن است برای برخی از افراد، پیچیده و ناآشنا باشد؛ اما این اصطلاحات نه تنها زبان مشترک بین کارکنان و مهمانان هتل هستند، بلکه دنیایی از قوانین و امکانات را پشت خود دارند که قطعا در تور نوروز 1404 به آن‌ها نیاز خواهید داشت. از این رو، اطلاع از اصطلاحات یک امری ضروری است. در این مطلب از گردشگران سپهر تهران همراه ما باشید تا شما را با مهم‌ترین اصطلاحات هتل به انگلیسی آشنا نماییم. 

اصطلاحات رایج در صنعت هتلداری؛ مهم‌ترین اصطلاحات هتل کدام است؟ 

فرض کنید که قصد خرید تور اروپا ارزان را دارید و برای اولین بار است که می‌خواهید به اروپا سفر کنید. در چنین شرایطی آشنایی با اصطلاحات هتل به شما کمک می‌کند تا در طول سفر با هیچ‌گونه مشکلی مواجه نشوید. در ادامه به معرفی مهم‌ترین اصطلاحات هتل خواهیم پرداخت:

سیستم توزیع جایگزین (ADS): سیستم توزیع جایگزین که نام کامل آن در زبان انگلیسی Alternative Distribution System است، به روش‌های عرضه خدمات هتل به صورت غیر مستقیم می‌گویند. برای مثال، رزرو اتاق‌ها به صورت اینترنتی یکی از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد. 

موجودی و در دسترس بودن (Availability): منظور از این واژه، تعداد اتاق‌های موجود یک نوع خاص در یک تاریخ خاص است. برای مثال، در تاریخ 1 فروردین 8 اتاق دبل و 13 اتاق توئین در هتل موجود است. 

نرخ متوسط روزانه (ADR): منظور از Average Daily Rate میانگین نرخی است که برای هر اتاق در یک روز محاسبه شده است. رقم آن از تقسیم درآمد واقعی روزانه کل اتاق‌ها بر تعداد آن محاسبه می‌شود. به این ترتیب، مشخص می‌شود که اتاق‌های فروخته شده با چه نرخ متوسطی به فروش رسیده است.  

متوسط مدت اقامت (ALOS): منظور از متوسط مدت اقامت یا Average Length of Stay متوسط اقامت افراد در هتل است که از تعداد شب‌های اتاق بر تعداد رزرو به دست می‌آید.

بهترین نرخ موجود (BAR): منظور از Best Available Rate بهترین نرخی است که تمامی مسافران می‌توانند برای هر اتاق دریافت نمایند. گفتنی است که این نرخ می‌تواند در ساعات مختلف روز و یا در ایام هفته تغییر پیدا کند. 

تضمین بهترین نرخ (BRG): تضمین بهترین نرخ یا Best Rate Guarantee به نرخی گفته می‌شود که هتل آن را برای مسافران خود تضمین می‌کند. برای مثال، هتل تضمین می‌کند که بیشترین درصد تخفیف را در وب‌سایت خود ارائه می‌دهد. 

Booking Engine: به برنامه‌های کاربردی گفته می‌شود که هتل‌ها به منظور ارائه تخفیفات و رزرواسیون در وب‌سایت خود قرار می‌دهند. 

سیستم رزرواسیون مرکزی (CRS): منظور از سیستم رزرواسیون مرکزی یا Central Reservation System، برنامه‌ای است که برای رزرو و چینش اتاق و یا فروش سایر خدمات هتل به کار می‌رود. این برنامه کانال‌های مختلف فروش مانند آژانس‌های طرف قرارداد، BE و غیره را پشتیبانی کرده و رزرو یا فروش اصلی از طریق این برنامه انجام می‌گیرد. 

مدیریت کانال‌های توزیع: یکی دیگر از اصطلاحات رایج هتل که باید در تور تایلند یا هر تور دیگری با آن آشنایی داشته باشید، مدیریت کانال‌های توزیع یا Channel Management است. این اصطلاح به معنای کنترل و سهمیه‌بندی کانال‌های مختلف فروش مانند وب‌سایت و آژانس‌های طرف قرارداد است. این مدیریت می‌تواند به کاهش هزینه‌های انسانی و افزایش سودآوری کمک کند. 

شارژ (Charge): شارژ عملیاتی است که دارای بار مالی بوده و در صورتی که مسافران در زمان اقامت خود از خدمات هتل استفاده کنند، رخ می‌دهد. اقامت در اتاق، استفاده از رستوران، کافی‌شاپ و مجموعه ورزشی از جمله مواردی است که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد. 

محدودیت در خروج از هتل: محدودیتی که هر هتل می‌تواند برای خروج از آن در هر روزی ایجاد کند. برای مثال، اگر فردی در روز 29 اسفند اتاقی رزرو کند و تمایل داشته باشد تا 1 فروردین اتاق خود را تحویل دهد، هتل می‌تواند بگوید که ما دوم فروردین خروج از هتل نداریم و اگر شما میخواهید رزرو برایتان انجام شود، می‌بایست هزینه شب 1 فروردین را نیز پرداخت نمایید.

محدودیت در ورود به هتل (Closed to Arrival): عاملی کنترلی برای ایجاد محدودیت رزرو در روزی خاص است و هنگامی کاربرد دارد که تعداد اتاق‌های موجود در هتل به مرز بحرانی برسد. به این ترتیب، ممکن است رزروی شما مورد تایید قرار نگیرد. 

منشی ورود اطلاعات (Data Entry Clerk): به فردی گفته می‌شود که رزروها را در سیستم وارد می‌کند. 

 Early Bird: مقدار تخفیف ویژه‌ای است که به منظور رزرو زود هنگام اعطا می‌شود و معمولا باید یک فاصله حداقلی بین زمان انجام رزرو و زمان ورود میهمان به هتل بر اساس روز وجود داشته باشد.

Flash Sales: میزان تخفیف ویژه‌ای است که تنها برای یک بازه زمانی کوتاه مدت ارائه می‌گردد. 

Folio: فولیو به مجموعه‌ای از هزینه‌های ایجاد شده (شارژ شده) توسط یک فرد و یا یک شرکت گفته می‌شود که در حساب وی منظور می‌‌گردد. در حقیقت با بررسی Folio این امکان فراهم می‌شود تا حساب میهمان مورد بررسی قرار بگیرد. 

Hotel Clerk: به شخص و یا اشخاصی گفته می‌شود که در هتل‌ها با میهمانان در ارتباط هستند. 

لوازم خانه داری: لوازم خانه‌ داری یا Housekeeping Asset به وسایلی گفته می‌شود که برای تازه‌سازی یک اتاق مورد استفاده قرار می‌گیرد. حوله‌های تازه، ملحفه، دستمال کاغذی و غیره از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد. 

پیمانکار مستقل (Independent Contractor): این اشخاص به صورت مستقیم در استخدام هتل نیستند؛ اما به صورت پیمانی برای هتل کار می‌کنند؛ همانند تاکسی سرویسی که قرارداد پیمانکاری داشته باشد. 

موجودی یا مرتبط با کانال توزیع: موجودی اتاق‌های قابل فروش بر اساس کانال توزیع مانند اینترنت و آژانس‌ها و غیره. 

موجودی آخرین اتاق (Last Room Availability): نرخ آخرین اتاقی که معمولا بر اساس مذاکره مشخص می‌شود. این مورد به کارگزاران اجازه می‌دهد تا آخرین اتاق‌های هتل را با نرخ توافق شده خریداری کنند.

دارایی پارچه (Linen Asset): به مواردی مانند ملحفه، حوله و غیره گفته می‌شود که از لاندری به خانه‌داری برای استفاده دوباره تحویل داده شده می‌شود. 

Lookers to Bookers: این واژه به تبدیل کردن جستجوکنندگان اینترنتی به خریداران واقعی اشاره دارد.

برنامه‌های وفاداری (Loyalty Program): یکی از برنامه‌های بازاریابی است که به مسافران در ازای استفاده مکرر از خدمات هتل، جوایزی اهدا می‌کنند. این برنامه می‌تواند در مشارکت با سایر بنگاه‌های تجاری مانند خطوط هواپیمایی اجرا گردد. برنامه وفاداری می‌تواند بر اساس کسب امتیاز در ازای استفاده از خدمات هتل باشد. 

Markup: به تفاوت بین نرخ واقعی فروش هتل با نرخی که توسط میهمانان از کارگزاران فروش خریداری می‌شود می‌گویند. 

Meeting Planner: شخص یا شرکتی است که رزروی را به نمایندگی از یک گروه انجام می‌دهد.

اصطلاحات رایج در صنعت هتلداری

اصطلاحات رایج هتل در خصوص اتاق‌ها؛ انواع اتاق‌های هتل کدام است؟ 

همان‌طور که می‌دانید، نوع اتاقی که انتخاب می‌کنید در تعیین میزان قیمت تور مالزی و هر تور دیگری تاثیرگذار خواهد بود. از این رو، آشنایی با انواع اتاق‌ها در هتل به شما کمک می‌کند تا بهترین گزینه را با توجه به تعداد نفرات و بودجه خود انتخاب نمایید. در ادامه به معرفی مهم‌ترین اتاق‌های موجود در هتل خواهیم پرداخت: 

اتاق سینگل: اتاق‌های سینگل معمولا برای یک نفر کاربردی هستند و مساحت آن‌ها بین 37 تا 45 مترمربع است. 

اتاق دبل: اتاق‌های دبل به اتاقی می‌گویند که برای دو نفر اختصاص داده شده و یک تخت دو نفره متصل به هم دارد. توئین نیز اتاقی است که دو تخت یک نفره مجزا در آن قرار دارد. مساحت این نوع اتاق‌ها معمولا بین 40 تا 45 مترمربع است. 

اتاق تریپل: این نوع اتاق برای سه نفر طراحی شده و معمولا یک تخت دو نفره متصل به هم، به همراه یک تخت تک نفره یا سه تخت تک نفره در آن مشاهده می‌شود. مساحت این اتاق معمولا حدود 45 تا 65 مترمربع است. 

اتاق کواد: این اتاق برای چهار نفر در نظر گرفته شده که با دو تخت دو نفره متصل به هم یا چهار تخت تک نفره مجزا طراحی شده است. در برخی موارد نیز دارای یک تخت دو نفره متصل به هم، همراه با دو تخت دو نفره مجزا هستند. مساحت اتاق‌های کواد بین 70 تا 85 مترمربع است. 

اتاق کوئین: این نوع اتاق‌ها دارای یک تخت در اندازه نسبتا بزرگی (یک و نیم نفره) هستند. در این اتاق یک یا حتی چندین نفر می‌توانند اقامت داشته باشند. اندازه تقریبی این نوع اتاق‌ها معمولا بین 32 تا 50 متر مربع است. 

اتاق کینگ: اتاق کینگ دارای تختی با اندازه‌ای نسبتا بزرگ بوده و ابعاد آن بین 180*160 سانتی‌متر است. این نوع تخت برای دو نفر قابل استفاده خواهد بود و یک یا چند نفر می‌توانند در این اتاق اقامت داشته باشند. اندازه تقریبی اتاق کینگ بین 32 تا 50 متر مربع است.

استودیو: به فضایی اتاق مانند گفته‌ می‌شود که از آشپزخانه، اتاق خوابِ همراه با تخت تاشو و سرویس بهداشتی را برخوردار است. این اتاق حدود 25 تا 40 متر مربع مساحت دارد. 

سوئیت: یکی از بهترین اتاق‌هایی که می‌توانید برای اقامت خود انتخاب نمایید، سوئیت‌ها هستند. البته این نوع اتاق ممکن است به دلیل امکانات و فضای بزرگی که دارند موجب افزایش قیمت تور ژاپن و غیره شوند. سوئیت‌ها معمولا در قسمت جلویی خود دارای فضایی مختص پذیرایی و در قسمت پشتی دارای اتاق خواب هستند. در برخی موارد نیز به صورت دوبلکس طراحی شده‌اند. گفتنی است که امکان تعبیه فضای آشپزخانه نیز در سوئیت وجود دارد. 

اصطلاحات هتل درباره اتاق‌ها

اصطلاحات رایج در خصوص سرویس دهی هتل‌ها؛ اصطلاحات مربوط به امکانات هتل کدام است؟ 

یکی دیگر از اصطلاحاتی که در زمان اقامت در هتل با آن‌ها برخورد خواهید داشت، اصطلاحات مربوط به امکانات هتل است. فولبرد و هافبرد دو نمونه از مهم‌ترین موارد در این زمینه هستند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت: 

Only Room: به معنای اقامت در اتاق بدون هیچ‌گونه وعده غذایی‌ است. 

Bed & Breakfast (سرویس تخت و صبحانه): به معنای اقامت در اتاق به همراه یک وعده صبحانه در طول روز است.

Half Board (سرویس صبحانه و یک وعده غذا): به معنای اقامت در اتاق به همراه یک وعده صبحانه، یک وعده نهار یا شام است. 

Full Board (سرویس صبحانه، نهار و شام): به معنای اقامت در اتاق به همراه ارائه یک وعده صبحانه، یک وعده نهار و یک وعده شام است.

All Inclusive (سرویس کامل غذا و نوشیدنی): به معنای اقامت در اتاق به همراه صرف صبحانه، نهار و شام است. گفتنی است که ارائه نوشیدنی رایگان از دیگر مواردی است که در این سرویس وجود دارد. 

Ultra Inclusive (سرویس ویژه کامل): به معنای در اختیار داشتن تمامی امکانات هتل بدون هیچگونه پرداخت هزینه است. غذا، نوشیدنی، اتاق کودک، اسنک بار، استخر، سالن‌های بازی و غیره از مواردی است که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد. 

اصطلاحات مربوط به امکانات هتل

اصطلاحات رایج درباره سنین مسافرین در هتل 

در صنعت هتلداری، سن مسافران یکی از مهم‌ترین عواملی است که در تعیین نوع خدمات و امکانات ارائه شده به مهمانان تاثیرگذار خواهد بود. هتل‌ها معمولا برای هر گروه سنی اصطلاحات خاصی دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا خدمات متناسب با سن خود را دریافت کنند. در ادامه به اصطلاحات رایج درباره سنین مسافرین در هتل خواهیم پرداخت: 

Adult: این اصطلاح برای افرادی که بیش از ۱۲ سال سن دارند، به کار می‌رود. 

Child: این اصطلاح برای کودکان بین 2 تا 6 سال به کار برده می‌شود و معمولا تختی به آن‌ها اختصاص پیدا نمی‌کند. همچنین، از این اصطلاح برای کودکان بین 6 تا 12 ساله استفاده شده و به آن‌ها تخت اختصاص داده می‌شود. 

Infant: نوزاد یا کودکان زیر دو سال که در هتل‌ها تختی به آن‌ها اختصاص نمی‌یابد.

خرید تور خارجی از آژانس گردشگران سپهر تهران 724 

در این مطلب سعی کردیم شما را با مهم‌ترین اصطلاحات هتل آشنا نماییم. آشنایی با این اصطلاحات به شما کمک می‌کند تا در طول سفر خود با هیچ‌گونه مشکلی مواجه نشوید. در صورتی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارید، حتما اصطلاحات مربوط به هتل را مورد مطالعه قرار دهید تا بتوانید با توجه به بودجه و نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب نمایید. 

آژانس گردشگران سپهر تهران 724 با بیش از سابقه در زمینه گردشگری و برگزاری تورهای خارجی، سفری به‌یادماندنی را برای شما به ارمغان می‌آورد. برای اطلاع از قیمت تور بالی، تایلند، اروپا و غیره با شماره 91009292-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما در این زمینه شما را راهنمایی کنند. 

مشاوره رایگان